Belföld

A Tebész tovább írja a Brau-sztorit

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) nem fogja el a Brau Rt. részvényekért kínált 17 200 forintos vételi ajánlatot, megtartja egy darab Brau részvényét és folytatja a háborút - közölte a szervezet.

Bár a Tebész továbbra is jelentős sikernek tarja a világ harmadik legnagyobb sörgyártójából kikényszerített magasabb összegű vételárat, de a most ajánlott 17 200 forint is még messze elmarad az általa törvényes minimumnak tartott 24 492 forintos ártól.

A szövetség ugyanakkor felhívja a kisbefektetők figyelmét arra, hogy a jelenleginél magasabb vételár elérése hosszú időbe telhet. A Brau részvényeket időközben kivezethetik a tőzsdéről, így a részvény értékesítése a jövőben nehezebbé válik, kockázata jelentősen megnő.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2005. február 17-én hagyta jóvá a Brau Immobilien GmBH 17 200 forintos nyilvános vételi ajánlatát a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. részvényeire. Ezt az összeget az Amstel Sörgyár Rt. is kész kifizetni, amennyiben a jelenleg folyó felülvizsgálati perben a bíróság úgy dönt, hogy az általa korábban tett ajánlat érvényes. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik