Belföld

Kilenc embert lőtt le egy diák egy amerikai iskolában

Kilenc embert agyonlőtt, tizenötöt megsebesített, köztük kettőt életveszélyesen, majd önmagával is végzett hétfőn egy diák az egyesült államokbeli Minnesota államban egy indián rezervátum iskolájában.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szóvivőjét és helyi forrásokat idéző hírtelevíziók tudomása szerint az ámokfutó fiú a fegyvert rendőr nagyapjától vette el, akit nagyanyjával együtt lelőtt, mielőtt az iskolába indult volna. A halott diákokat, köztük az öngyilkos lövöldözőt ugyanabban a teremben találták meg. A Red Lake chippewa indián rezervátum iskolájának mintegy háromszáz tanulója van.

A hétfői volt a legsúlyosabb iskolai lövöldözés 1999. április 20-a óta, amikor két diák a coloradói Littleton városának Columbine középiskolájában lelőtte 12 társát és egy tanárt, 23 személyt pedig megsebesítettek, mielőtt fegyverüket önmaguk ellen fordították.

2001 márciusában Kaliforniában egy 15 éves diák lelőtte két osztálytársát, tizenhármat pedig megsebesített. A gyilkos diákot 50 év börtönre ítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik