Belföld

Az Oracle-é lehet a Retek

Az amerikai Oracle szabad utat kapott az Egyesült Államok versenyhatóságától a Retek Inc. szoftvercég felvásárlására.

Az elmúlt hetekben éles küzdelem bontakozott ki az amerikai Oracle és fő riválisa, a német SAP között az amerikai kiskereskedelmi szoftverszállító, a Retek megszerzéséért.

A SAP február végén 8,5 dolláros ajánlatot tett a cég egy részvényére. Majd az Oracle is beszállt a küzdelembe, és 9 dolláros ellenajánlattal rukkolt elő. Múlt csütörtökökön ismét a SAP-n volt sor, amely végső ajánlatként 11 dollárt kínált egy részvényért. Az Oracle mindenáron javítani akar a pozícióján, a piacvezető német céggel szemben, ezért 25 centtel ismét rálicitált riválisára.

Az Oracle az elmúlt napokban már felvásárolta a Retek részvényeinek mintegy 10 százalékát – 5,5 millió részvényt. A részvényesek most az SAP részéről még az ajánlat emelésére várnak.

A Minneapolisból irányított Retek integrált kiskereskedelmi alkalmazáscsomagját és megoldásait a világ 20 országában használják. Az 525 főt foglalkoztató vállalat 174,2 millió dolláros árbevételről és 8,2 millió dolláros adózott eredményről számolt be 2004-ben. A Retek Atlantában, Londonban és Melbourne-ben tart fenn irodákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik