Belföld

Lesz dohányreklám az idei magyar F1-futamon

Kóka János szombaton bejelentette, hogy felmentést ad a dohányreklámok tilalma alól az idei futam idejére. Az egészségügyi miniszter nem ért egyet a döntéssel.

A gazdasági tárca vezetője szerint a döntést elsősorban a motorsport, az üzlet és a turizmus érdeke befolyásolta. Rácz Jenő egészségügyi miniszter ugyanakkor nem támogatja minisztertársát, hiszen Magyarországon évente 28 ezer ember hal meg közvetlenül a dohányzás miatt.

A dohányreklámokon a dohányzás veszélyeiről szóló feliratok is lesznek, illetve a Hungaroring 2 millió forinttal támogatja a dohányzás ellenes felvilágosító munkát – mondta Merényi Miklós a gazdasági tárca sajtófőosztályának vezetője az MTI-nek.

Március elején a Kökény Mihály, kormánymegbízott azon véleményének adott hangot egy sajtótájékoztatón, hogy nem kellene felmentést adni a dohánytermékek reklámtilalma alól az idei nemzetközi motorsport versenyeken.

Az Európai Unió országaiban augusztus elsejét követően tiltották meg véglegesen az autó és motorversenyeken a dohányzás reklámozását. Ezért is tartanak minden európai futamot e dátum előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik