Belföld

A svájci kormány támogatja a Swiss eladását

Lapinformációk szerint rövid időn belül átveheti a Swiss légitársaságot a Lufthansa. Két svájci üzletember több napilap pénteki számában hirdetéseket adott fel, melyekben arra ösztönzik honfitársaikat, hogy meghiúsítsák az átvételi kísérletet.

A tervezett Lufthansa átvétel nyilvánosságra hozatala óta első alkalommal svájci kormánykörök is a lépés mellett tették le a voksukat. „Az eladással megőrizhető a Swiss márkanév jó csengése, és hosszútávon biztosítható a fennmaradása.” – áll a gazdasági kormányzat által kiadott közleményben.

A két üzletember eközben azt szeretné elérni, hogy a Swiss légitársaság maradjon svájci kezekben és ezzel megőrizné annak “minőségi” légitársaságként kivívott rangját.

Legkevesebb 10 ezer frankos befektetéssel lehet beszállni az alapítás alatt álló SR Invest Holding AG tagjai sorába. A befektetői társaság alapítói a Swiss-t annak jelenlegi vezetésével és felügyelő bizottságával kívánják tovább működtetni. “A Swiss-t nem lenne szabad 65 millió frankért (42 millió euró) elajándékozni a Lufthansának, amelyet három éve az adófizetők pénzéből, 2 milliárd frankért (1,3 milliárd euró) építették fel.” – jelentette ki Jürg Brand, az egyik kezdeményező. Társával, Marius Grossenbacherrel nagy tapasztalatra tettek már szert cégfelvásárlásban és azok felfuttatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik