Belföld

Folytatódik a debreceni repülőtér fejlesztése

Kósa Lajos, Debrecen polgármesterének tájékoztatása szerint az idén összesen 373 millió foritot kívánnak fordítani a helyi repülőtér fejlesztésére.

Az összeg nagyobbik 220 millió forintos részét vissza nem térítendő támogatás keretében a Magyar Terület és Regionális Fejlesztési Hivatal biztosítja, míg Debrecen önkormányzata további 153 millió forint saját forrást nyújt.

A polgármester elmondta, hogy a beruházás három fő projektelemből tevődik össze. Ezek keretében átalakítják a jelenlegi irányítótornyot, ahol a jövőben a különböző szolgálatokat helyezik el. E mellett biztonságtechnikai berendezéseket telepítenek, s korszerűsítik a különféle repülőtéri betonfelületeket, így a leszállópályát, a gurulópályákat és a peront.

Kósa Lajos közölte azt is, hogy az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán további 60 millió forintot nyertek repülőtér fejlesztésre, amit 25,7 millió forint saját erővel egészítenek ki. Ebből a pénzből bővítik a futópálya navigációs-fénytechnikai berendezését, kiépítik a gurulóút fénytechnikáját és szélesítik a gurulási útpálya íveit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik