Belföld

Nyolcmilliárd forint a magyar Parmalat ára

Áprilisban kiírja az első pályázatot a magyar Parmalat működő vagyonelemeire a cég felszámolását végző TM-Line Kft. A társaság hat országban használhatja majd nevét.

Az elképzelések szerint 8 milliárd forintot kér a felszámoló a magyar Parmalatért, amely a jövőben is kizárólagos névhasználati joggal rendelkezik majd hat környzező országban – írja a Napi Gazdaság.

A tejipari cég működő gyárát, berendezéseit és egyéb eszközeit kínálják majd a tervek szerint 8 milliárd forintért, a készletekért további 1 milliárd forintot kérnek. A leendő tulajdonosnak vállalnia kell a jelenlegi dolgozók átvételét is.

A társaság a tavalyi évet 5,591 milliárd forint árbevétel mellett 466 millió forint üzemi szintű veszteséggel zárta – mondta Somogyi Ferenc, a TM-Line ügyvezető igazgatója.


A termeléshez nem szükséges vagyonelemek közül mostanra eladták a társaság egykori olasz vezetői által használt budapesti lakásokat, a már nem használt tatabányai és cecei telephelyek értékesítéséről pedig jelenleg tárgyalnak.

Az olasz Parmalat S.p.A. és a Parmalat Hungaria menedzsmentje aláírta azt a szerződést, amely rendezi a Parmalat-márkanevek használatát. A széles körű együttműködést biztosító megállapodás értelmében a Parmalat Hungaria Magyarország mellett Albániában, Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában és Macedóniában is kizárólagos névhasználati jogot kapott: e területeken csak a magyar cég használhatja a Parmalat-márkanevet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik