Belföld

Megvette a magyarországi Avanti kutakat a Lukoil

A Lukoil Downstream Magyarország Kft. megvette az AVA - korábbi nevén Avanti - magyarországi üzemanyag töltőállomás hálózatát.

A mostani szerződés 15 kút megvásárlásáról szól, további részletet azonban a társaság nem közölt.

Korábban a sajtóban megjelent hír szerint a következő két és fél év során mintegy 100-120 üzemanyag-töltő állomás létesítését tervezi a Lukoil Downstream Magyarország Kft.

A Lukoil regionális fejlesztési projektjének részeként létrejött társaság a kúthálózat fejlesztésére 120 millió dollárt kíván fordítani.

A Lukol terjeszkedési programja ketében Finnországban is megvásárol két benzinkúthálózatot és kenőanyaggyártót. A Teboil Ab és a Suomen Petrooli részvénytársaságnak összesen 283 benzinkútja van Finnországban. A Suomen Petrooli főleg importtal foglalkozik, a Teboil Ab a nagyságra második olajtársaság Finnországban, 23 százalékos piaci részaránnyal.

A Lukoilnak – a Jukosz bukása óta a legnagyobb orosz olajcégnek – már vannak érdekeltségei a balti államokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Magyarországon és az Egyesült Államokban, ahol 2760 benzinkutat üzemeltet, ezeket a Gettytől és az ExxonMobiltól vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik