Belföld

Hét magyar cég kapott Európai Minőség Díjat

Az idei CeBit-en hét magyar vállalat nyerte el az Európai Minőség Díja a Multimédiában címet. Összesen 9 cég kapott platina, 24 arany, és 8 ezüst fokozatot.

A kilenc platina közül egyet a magyar Carnation Rt. Kapott webfejlesztő munkájáért. Arany fokozattal jutalmazták a Color Plus Kft-t, az egyszervolt.hu mese-honlap kifejlesztésért, a Solware Kft-t pedig a Flyordie elnevezésű, on-line játszható játékszoftvereiért.


Hontvári József, a Solware ügyvezető igazgatója elmondta, hogy eddig 2 millióan regisztrálták magukat a honlapon, amelyek 17-17 százaléka USA-beli illetve nagy-britanniai, 15 százaléka brazil, 5 százaléka francia, és mindössze 1 százaléka magyar. Hozzátette, hogy csúcsidőben egyszerre átlagosan 3 ezren játszanak, a biliárd, a sakk és egyéb online játékokon. Szintén arany fokozatú elismerést kapott a Well-Press Kft., a vendégváró.hu utazási honlap kifejlesztéséért. Esterházy György ügyvezető igazgató közölte: a honlap összesen 214 ezer oldalnyi információt tartalmaz Magyarország nevezetességeiről. Naponta 11 ezer látogatót regisztrálnak, akik 50-60 ezer oldalt töltenek le.


Az Európai Minőség Díja a Multimédiában cím ezüst fokozatát kapta a Kopint-Datorg Rt., a magyarország.hu kormányzati honlap kialakításáért, a WebBusiness Kft. az azonos nevű üzleti honlap fejlesztéséért, valamint a SaveAs Kft. az EagleEye adatvédelmi szoftver innovatív kialakításáért. Csabai Csaba a cég igazgatója elmondta: a múlt év novemberében NATO-minősítést szerzett EagleEye speciális kémelhárító szoftver feladata, hogy megvédje a cégek, minisztériumok, vagy más intézmények titkait a szervezeten belülről kezdeményezett adatlopásokkal, kiszivárogtatásokkal szemben.

Kovács Zoltán, Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) csütörtökön megválasztott elnöke, a Kirowski Rt. vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy jövőre az ITDH támogatást nyújt a magyar cégeknek e rangos informatikai kiállításon történő megjelenéshez, mivel az idén a társaságoknak saját forrásból kellett részvételüket finanszírozni. Kovács Kálmán informatikai miniszter kijelentette, hogy a magyar kormánynak érdemes e szektor támogatására a jelenleginél is több pénzt fordítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik