Belföld

Hasznos és dolgos képviselőt keres az SZDSZ

A főpolgármester véleményének ismeretében a jövő héten döntenek arról, hogy ki lesz a napokban elhunyt Hubert Béla utóda a Fővárosi Közgyűlésben - közölte Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke.

Hivatalosan még nem foglalkoztak még az utódlással. Így az olyan nevek, mint például Ungár Kláráé vagy Székely Gáboré, jelenleg nem egyebek önjelölésnél, vagy pletykánál – közölte az elnök az MTI-vel. Mint elmondta, olyan személyt keresnek, aki “hasznos és dolgozik is”, aki részt tud vállalni a következő másfél év komoly feladataiból. Az utódlás kapcsán figyelembe veszik majd, hogy Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessé választása miatt is szükség van a bizottsági helyek átrendezésére.

Az SZDSZ szombati országos tisztújító gyűlését követően újraválasztják a kerületek és a főváros pártvezetését is. A budapesti elnök ismeretei szerint a hétvégén nagy versengés várható a 12 országos ügyvivői posztért. A fővárost illető 6 helyre tizenöten pályáznak.

Az országos ügyvivői posztért indul Demszky Gábor főpolgármester is, aki a pártelnöki posztról való lemondása után ismét a pártvezetés tagja lehet. Ez esetben várhatóan nem őrzi meg ügyvivői posztját Bőhm András, aki jelenleg a parlamenti és a fővárosi SZDSZ-frakciónak is a tagja – tette hozzá Lakos Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik