Belföld

Áprilisban indulnak az új Volvo-buszok

Újabb ötven alacsonypadlós Volvo-busszal gyarapszik idén és jövőre is a BKV járműparkja, amelynek több mint 10 százalékát ilyen korszerű típusok alkotják.

Demszky Gábor – az áfa nélkül, egyenként 65,5 millió forintba kerülő újabb 50 busz csütörtöki bemutatóján – elmondta, hogy az utasok jelzései alapján továbbfejlesztették a Lengyelországban szerelt Volvokat, egyebek közt légkondicionáló és nagyméretű nyitható ablakok teszik majd komfortosabbá az utazást.


Az előző típusnál kényelmesebb, 37 üléssel szerelt, összességében 163 férőhelyes járművek áprilistól a 86-os busz vonalán közlekednek. A 2-es metró nyári felújítása alatt metrópótlóként járnak majd, augusztus végétől pedig a 9-es, a 32-es, a 106-os járaton, illetve részben a 60-as 61-es, 62-es, a piros 130-as és a piros 96-os vonalán közlekednek.


A főpolgármester beszámolt arról is, hogy idén a Baross téri, a Batthyány téri és az Astoria metróállomást újítják fel. A Deák tér és a Stadionok állomás között leszigetelik a bal oldali alagutat, a jobb oldalit pedig átépítik. A munkálatokat június 11. és augusztus 19. között végzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik