Belföld

Milliós fizetés az eladósodott United Airlines-nál

Az erősen eladósodott United Airlines amerikai légitársaság vezetőjének, Glenn Tiltonnak tavaly több mint egy millió dollárt fizetett bér és jutalom formájában, miközben a társaság alkalmazottait önmérsékletre szólították fel a béreket illetően.

Tilton 2004-ben 366 ezer dolláros prémiumhoz jutott és annak ellenére, hogy bérét némileg csökkentették, még így is több mint 1,1 millió dollárt vehetett fel. Ez derül ki a társaságnak az amerikai tőzsdetanácshoz (SEC) csütörtökön küldött jelentéséből.


A United Airlines, amely az UAL Corp. leányvállalata, 2002 decembere óta csődvédelem alatt áll, és ez idő alatt a vállalat átalakítási programot hajt végre a bérek, a nyugdíj-kifizetések és egyéb személyzeti kiadások milliárdos nagyságrendű megtakarításával.


Maga Glenn Tilton is elfogadta jövedelmének 845 ezer dollárról 712 ezerre történő mérséklését 2004 augusztusában, majd jövedelmét 2005-ben további 15 százalékkal, 606 ezer dollárra vitték le. Glenn Tinton fizetése még így is jóval meghaladja Bruce Lakefieldnek, a szintén eladósodott US Airways első emberének 425 ezer dolláros fizetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik