Belföld

Magyar siker a Cebit-en

admin
admin

2005. 03. 16. 14:00

A SaveAs Kft. EagleEye nevű adatvédelmi programja nyerte el az Európai Minőség Díja a Multimédiában Ezüst Fokozata kitüntető címet a világ legnagyobb számítástechnikai vásárán , a hannoveri Cebit-en. A díj 3 éves történetében, magyar termék még sosem nyert.

Az EagleEye speciális kémelhárító szoftver. Feladata, hogy megvédje a cégek, minisztériumok, vagy más intézmények titkait a szervezeten belülről kezdeményezett adatlopásokkal, kiszivárogtatásokkal szemben. Működésének lényege, hogy világosan lehatárolja az egyes dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat, és az adott intézmény valamennyi gépén végrehajtott összes műveletet naplózza.


Az így készülő nyilvántartás lehetetlenné teszi, hogy valamelyik munkatárs védett dokumentumokhoz férhessen hozzá, és leleplezi, ha valamelyik hozzáférési jogosultsággal rendelkező alkalmazott kiszivárogtatást hajtana végre. Az EagleEye alkalmazása mellett nem lehet észrevétlenül részeket kimásolni a titkos dokumentumokból sem másik gépbe, sem külső adathordozóra, például telefon memóriakártyájára, mert a program a fájlok teljes életútját követi, a legkisebb változtatástól a nyomtatásig.

„Nagyon örülünk az elismerésnek, mert a magyar piac mellett éppen most tervezzük a termék európai bevezetését, ami e díj birtokában biztosan könnyebb lesz, mint korábban gondoltuk – nyilatkozta Gautier Tamás a SaveAs Kft ügyvezető igazgatója. A Cebiten díjat nyerni olyan elismerés, amely megnyitja előttünk a kapukat minden olyan szervezet előtt, amelynél az információk értéket képviselnek – vélte az ügyvezető.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.