Belföld

Ismét kihallgatják Szász Károlyt

Újra gyanúsítottként kell megjelennie Szász Károlynak a Nemzeti Nyomozó Irodában (NNYI), és lehetséges, hogy az eddigi okirat-hamisítás mellett a jóval súlyosabbnak minősülő hűtlen kezelés bűncselekménye is felmerül - mondta el Futó Barnabás, Szász Károly ügyvédje.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) volt vezetőjét az ott 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg két hónapja a NNYI kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással.

A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen. A feljelentés szerint a PSZÁF-nál teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak megbízási szerződések alapján, ami hűtlen kezelés, csalás gyanúját vetheti fel.

Futó Barnabás korábban emondta: az elmúlt másfél évben a PSZÁF több munkatársát is meghallgatták tanúként, s a vallomásokból megítélése szerint az derült ki, hogy minden szerződés mögött valós teljesítés állt. Így pedig a feljelentésben foglalt bűncselekmények fogalmilag kizártak.

Szász Károly az eljárás során mindvégig következetesen tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik