Belföld

Kiss Péter lett a Vas megyei szocialisták elnöke

A kancelláriaminiszter jelezte, hogy csupán hat hónapra vállalja el a szocialista párt fekete bárányaként számon tartott Vas megyei testület elnöki tisztségét.

A voksoláson Kiss Péter volt az egyedüli jelölt, mert Rába László, aki korábban szintén kapott jelölést a megyei elnöki tisztségre, visszalépett. A 65 jelen lévő küldött közül 37-en szavaztak igennel, és 28-an nemmel szavaztak a kancelláriaminiszterre.

A tisztújításon Nemény Andrást, a szombathelyi városi szervezet alelnökét választották meg elnökhelyettesnek, a két megyei alelnök pedig Rába Lászlót, a kőszegi szervezet elnöke lett. Tóth Csaba, a Vas megyei szocialisták előző elnöke nem került be párt a megyei vezetésbe. A szavazás eredményét, az igenek és nemek arányát firtató újságírói kérdésre a Hiller István a párt elnöke a Celldömölkön megtartott szavazást követő sajtótájékoztatón azt mondta: “az MSZP egy demokratikus párt, ahol igennel és nemmel lehet szavazni egy jelöltre”, a mandátummal rendelkező jelöltek szavai szerint élek ezzel a lehetőséggel.

“Ugyanakkor a légkörből, abból ami az elmúlt órákban itt történt, abból úgy érzem, hogy egy működőképes, méghozzá jó színvonalon működő Vas Megyei Területi Szövetség kezdi meg a működését” – mondta. Hozzátette: pártelnökként a szavazás befejezésének pillanatától már az érdekli, hogy Vas megyében is kezdődjék meg az országgyűlési képviselő választásokra történő felkészülés, a jelöltállítás.


Kiss Péter lett a Vas megyei szocialisták elnöke 1

Kiss Péter (fotó: MTI)

“Kiss Péter kötődése, ismertsége és elismertsége a Vas megyei MSZP működésének garanciája is” – mondta. Kiss Péter, aki egy már korábban egyeztetett, félig hivatalos, félig magánjellegű programon vett részt Ausztriában, az MTI-nek telefonon nyilatkozva azt mondta: szándékai szerint “legfeljebb hat hónapra” vállalta a megyei szervezet elnöki tisztségét.

“Nem tudok pontos dátumot mondani, de az a szándékom, hogy a következő választási időnek egy megerősített MSZP-vel kell nekimenni Vas megyében, egy új elnökkel” – hangsúlyozta.
Hozzátette: az elmúlt hónapok belső vitái után a politikának Vas megyében sem a politikusokról, a politikai ambíciókról kell szólnia, hanem az emberek ügyeiről, az ő akaratuk teljesítéséről.

A tisztújítás során megválasztották a 11 tagú elnökség tagjait, a megye kongresszusi küldötteit, az országos választmány vasi tagjait, a megyei szövetségi tanács elnökét, a megyei egyeztető és etikai bizottság elnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik