Belföld

45 millió eurós termálfürdő-fejlesztés Tamásiban

Húsz hektáros területen termálfürdő és szabadidő-komplexum beruházása kezdődik meg hamarosan Tamásiban összesen 45 millió eurós költségvetéssel. A fejlesztés 3-3,5 éven belül fejeződik be.

Hamarosan aláírják azt a szerződést, amelynek értelmében megkezdődhet Tamásiban a termálfürdő összesen 45 millió eurós fejlesztése#< - tájékoztatta az MTI-t Bakó Béla alpolgármester. A mintegy 11 milliárd forint magában foglalja a fürdő és a hozzá kapcsolódó 20 hektáros terület vételárát, valamint a 3-3,5 év alatt megvalósuló komplex fejlesztés költségeit.

Az alpolgármester elmondta: megszületett az a közös szándéknyilatkozat, amely szerint a Tóth & Csider Kft. által kidolgozott fejlesztési program megvalósulhat a Tamási és a környékbeli tíz önkormányzat társulásával létrejött vízmű kft. tulajdonában lévő termálfürdőben.

A képviselőtestület döntése értelmében hamarosan a szerződést is aláírhatják – közölte Bakó Béla.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat a fejlesztéshez nem rendelkezett forrásokkal. A társaság által kidolgozott projekt azonban hozzásegíthet a turizmus fellendüléséhez – tette hozzá.

A fürdő és a hozzá kapcsolódó 20 hektáros terület komplex fejlesztése 3-3,5 év alatt valósul meg.

Az alpolgármester elmondta: első lépcsőben a májusi nyitásra a befektető elvégzi a vízforgató rendszer és a medence felújítási munkálatait, a szezon befejeztével pedig hozzálát a téliesített fedett fürdő megvalósításához, amellyel biztosítható az egész éves üzemeltetés.

A továbbiakban kerülhet sor a tervekben szereplő gyógyszálló, szabadidő centrum megépítéséhez, a kapcsolódó területeken pedig apartmanok létesülnek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik