Belföld

Török László a CIB új vezére

Megerősítette a CIB Bank Rt. azokat a híreket, amelyek szerint a pénzintézet olasz tulajdonosa április elsejétől a magyar leánybanknál az eddigi megosztott vezetést egyszemélyi vezetéssel váltja fel.

A hitelintézet közleménye szerint a CIB vezérigazgatója 2005. április 1-jétől Török László, a felügyelő bizottság jelenlegi elnöke lesz, a mostani társ-vezérigazgatók, Farkas Ádám és Karvalits Ferenc addig változatlanul ellátják feladataikat.

A bank a fejlődésének újabb szakaszába lépett és a fokozott lakossági irányultsággal összefüggő stratégiai célok megvalósítása a jövőben egységes irányítást, egyszemélyi vezetőt igényel – áll a közleményben.

A két vezér távozása nem kis meglepetést okozott a piacon, hiszen a pénzintézet működésének egyik legeredményesebb évét zárta. Az olasz tulajdonos, a Banca Intesa meg volt elégedve a két vezérigazgató eddigi munkájával, hiszen a CIB adózott nyeresége több mint a duplájára nőtt az elmúlt időszakban, és a piaci részesedését minden területen növelni tudta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik