Belföld

Rekordot döntöttek az alapok februárban

Februárban tovább folytatódott a BAMOSZ tagjai által kezelt vagyon növekedése – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének a közleményéből.

Összességében 8,5 százalékkal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt teljes vagyon, február végére elérve a 3246 milliárd forintot, mely minden eddiginél magasabb érték.

A növekedésből minden alaptípus hasonló mértékű, jellemzően 10 százalék körüli ütemmel vette ki a részét. Az újabb kedvező hónap eredményeként a kötvényalapok vagyona 9,6 százalékos növekedést követően megközelítette a 600 milliárd forintot. Ennél is gyorsabban nőtt ugyanakkor a pénzpiaci alapok vagyona (10,8 százalék).

A részvény és vegyes alapok esetében szintén igen dinamikus, 11 százalékos növekedés volt tapasztalható, de a legmagasabb értéket februárban az ingatlanalapok érték él 13,5 százalékos növekedési ütemükkel. A részvényalapokkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy februárban talán minden eddiginél nagyobb mértékű, 5,3 milliárd forintos tőkebeáramlás valósult meg, úgy tűnik, sok hazai befektetőnek hozták meg az étvágyát a részvényalapok által elért ragyogó eredmények.

Az alapok esetében tapasztaltakhoz hasonló mértékben, 9,4 százalékkal nőtt a BAMOSZ-tagok által kezelt pénztári vagyon is, míg az egyéb portfóliók esetében ennél kisebb, 4,3 százalékos növekedés következett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik