Belföld

A Közel-Kelet legnagyobb erőművét építi az Alstom

Az ALSTOM vezette konzorcium 627 millió euró értékű, kulcsrakész kivitelezési szerződést kötött a Szaúdi Villamos Művekkel a shoaibai erőmű további három áramtermelő blokkjának megépítésére.

Az megbízás keretében az ALSTOM vállalja az erőmű összes berendezésének tervezését, szállítását, felszerelését és üzembe helyezését, beleértve a kazánok, gőzturbinák, generátorok biztosítását is, valamint az erőmű és a három új egység rendszereinek összehangolását. A szaúdi Archirodon Constructions pedig felelős az összes kapcsolódó építészeti munka elvégzéséért. A kazánok nyers és nehéz fűtőolaj égetésére egyaránt képesek, és az ALSTOM piacvezető, alacsony nitrogén-oxid kibocsájtást biztosító úgynevezett tangenciális égetési technológiáját alkalmazzák.

A cégcsoport magyar tagja, az ALSTOM Power Hungária Rt. az elmúlt években összesen csaknem kétmilliárd forint értékben szállított kondenzátorokat és előmelegítőket az erőmű korábban elkészült blokkjaihoz. A Vörös-tenger partján, Dzsidda városától 100 km-re délre elhelyezkedő erőmű utolsó egységei várhatóan 2008 első felében kezdenek áramot termelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik