Belföld

Keravill: a cég vagyona nem elég a követelésekre

A Fotex csoporthoz tartozó Keravill Rt. végelszámolója pénteken felszámolási eljárást kezdeményezett miután kiderült, hogy a cég vagyona nem nyújt fedezetet az ismert hitelezők követelésére.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken a Fotex bejelentette, hogy a Keravill meglévő jelentős árukészletét és az egyéb eszközöket nem sikerült a tervezett áron értékesíteni, ezért a cég vagyona nem nyújt fedezetet az ismert hitelezők követelésére. Mindez annak ellenére történt így, hogy a Fotex csoporthoz tartozó társaságok lemondtak a Keravill-lal szembeni követelésükről, amely a Keravill jogutód nélküli megszüntetését kimondó közgyűlési határozat napján állt fenn.

A Keravill Rt. végelszámolásáról a múlt év december 9-én rendkívüli közgyűlésen döntöttek a tulajdonosok, és a végelszámolás első napja december 10. volt.

A Fotex februárban közzétett gyorsjelentése arról számolt be, hogy a Keravill kereskedelmi tevékenységéből származó konszolidált árbevétel december 9-ig 38,4 százalékkal esett vissza a 2003. éviről, és ugyanakkor jelentős, meg nem nevezett összegű, veszteséget könyvelt el a társaság.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik