Belföld

Újabb vezércsere az APEH-nél

Újabb vezető távozik az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH). Szikora János, nemrég kinevezett elnök javaslatára a pénzügyminiszter felmenti Varga Árpádot, az APEH szakmai elnökhelyettesét - közölte az adóhivatal pénteken.

Helyét március 16-ától az a Juhász István veszi át, aki jelenleg a Pénzügyminisztérium adóoszályának főosztályvezető-helyettese.  Varga Árpád a behajtási, az adóügyi és az ellenőrzési területet felügyelte.  Az új elnökhelyettes matematikus és pénzügyi-számviteli főiskolai végzettséggel rendelkezik.

Az adóhivatal közleménye szerint Szikora János március 11-ével új igazgatókat nevezett ki két megyei szervezet élére. A Hajdú-Bihar megyei Igazgatóság vezetője Gáll Eszter lett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóságot ezentúl Mogyorósiné Gábor Hajnalka irányítja.

Gáll Eszter üzemgazdász, gazdasági mérnök 1992-től az APEH Jász-Nagykun-Szolnok megyei Igazgatóságán ellenőrzési igazgatóhelyettesként. Mogyorósiné Gábor Hajnalka jogász, adótanácsadó 1988 óta dolgozik az APEH apparátusában, kinevezése előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság tájékoztatási szakterületét vezette.   




    
    
    

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik