Belföld

Pert fontolgatnak a kórházak az OEP-lista miatt

Hitelrontással vádolják a kórházak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt a weblapján lévő kórházakat minősítő lista miatt - olvasható a Népszabadságban.

A kórházszövetség elnöke aggályosnak ítélte a rangsort,  Golub Iván szerint előfordulhat, hogy hitelrontásért az intézetek vezetői közül többen bírósághoz fordulnak. A kórházakat csak kódszámmal jelölték meg, az azonban már ebből is kiolvasható, hogy az infarktusos betegeknek a legkisebb esélyük a kórházakban, a legtöbb pedig az orvosi egyetemeken van az életben maradásra.

Takács Albert,az országgyűlési biztos általános helyettese kifogásolja, hogy az OEP nem nevezte meg az intézményeket. Szerinte a betegnek joga van tudni, hogy milyen színvonalú gyógyításra számíthat.

Az OEP ragaszkodik az intézetek anonimitásához – mondta Dózsa Csaba főigazgató, mert a minősítési vizsgálat még nem elég “érett”.

A honlapon egyébként az akut miokardiális infarktus (AMI) ellátásának indikátorai láthatók, olvashatók. Az OEP célja az, hogy az adott kórházban az ellátás minősége javuljon, illetve az adatjelentés pontos és egységes legyen, valamint az országon belüli ellátási különbségekre kívánják felhívni az intézmények figyelmét –  mondta el korábban Dózsa Csaba, az OEP főigazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik