Belföld

Délutánra megállapodást akarnak a gazdák

admin

2005. 03. 10. 07:15

A demonstráló gazdák megbízottai csütörtökön 13 óráig meg kívánnak állapodni az agrártárca képviselőivel – közölte a Magosz elnöke a szerdai tárgyalások befejezését követően.

Jakab István utalt arra, hogy az általuk szabott határidőt azért lépték túl a tárgyalásokkal, mert láttak esélyt a megegyezésre. Jakab István úgy gondolja, hogy a megadott időpontig az agrártárcának el kell döntenie, akarja-e a megegyezést vagy sem.


Az érdekképviseleti vezető szerint a legkritikusabb pontokban – ezek a gabonaintervenció és a költségvetést érintő kérdéskörök – megmerevedtek az álláspontok. A gazdák és az FVM képviselői között a tárgyalások 9 órakor folytatódnak az agrártárcánál.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke úgy látja: a költségvetést érintő kérdésekben még lehet tárgyalni a minisztériummal, ám a gabonaintervenció ügyében teljes elutasítást érzékelt. Jakab István aláhúzta: a gabonaintervenció kérdésének rendezése nélkül a gazdák nem fognak megállapodni.

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szerdai tárgyalásokon ismét megvitatták azt a tíz pontot, amelyet a megbeszélések elején kitűztek megoldandó problémaként. A miniszter szerint néhány feszültségpont még mindig maradt a szerdai tárgyalásokat követően. Az egyik a gabonaintervenció, a másik pedig az adósságkonszolidációs kérdéskör. Az agrártárca irányítója jelezte: a gabonaintervenciónak a fizikai lehetőségek szabnak határt, ennek mértékéig tudják csak vállalni a termény átvételét.

Németh Imre emlékeztetett rá, hogy a tárgyalások befejezése nem az agrártárcán múlik. Ami – emberileg, jogilag és a költségvetés keretei között – lehetséges, mindent megtesznek a megegyezés érdekében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.