Belföld

Kisebb bürokráciát és több autópályát akarnak a multik

admin
admin

2005. 03. 09. 09:58

Az országhatárig haladó autópályák építését, a fővárosi infrastruktúra fejlesztését sürgetik a Magyarországon tevékenykedő multinacionális cégek , szükségesnek tartják továbbá a tudásorientált, modern, alacsonyabb létszámú államigazgatás kialakítását is.

Kedd délelőtt megbeszélést folytatott a Magyar Európai Üzleti Tanács küldöttségével Baráth Etele, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter. A megbeszélésen a Nemzeti Fejlesztési Hivatal vezetői is részt vettek.

Az üzleti tanács véleménye szerint hazánk gazdasági fejlődéséhez kiemelkedően fontos a befektetők megtartása és új beruházások Magyarországra telepítése. Ehhez többek között szükség van a fővárosi infrastruktúra azonnali fejlesztésére, az országhatárokig érő gyorsforgalmi úthálózat kiépítésére, illetve egy a mainál karcsúbb, modernebb, tudásorientált államigazgatás kialakítására – vélték a megbeszélésen a tanács tagjai.

A testület idei éves jelentését júliusban adja ki, amelyben a magyar versenyképesség javításához szükséges lépéseket foglalja össze. Ezek mellett a jelentés tartalmaz majd olyan értékelési szempontokat is, amelyek segíthetnek a döntéshozóknak a II. Nemzeti Fejlesztési Terv véglegesítésében.

A Magyarországon működő nemzetközi nagyvállalatok vezetőit tömörítő grémium célja, hogy tagjai üzleti tapasztalataikkal segítsék Magyarország versenyŹképességének növelését.

Baráth Etele a találkozón ismertette a 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó II. Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítési munkálatait, a tervezés javasolt irányait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.