Belföld

Valószínűleg legális marad a szilveszteri petárdázás

Nincs szükség a petárda rendelet lényeges módosítására a Belügyminisztérium államtitkára szerint. A Fidesz arra szólította fel a tárcát, hogy a polgárok érdekeinek megfelelő szabályozást alkossanak.

A hétfői miniszteri értekezleten részt vevő Juhász Gábor politikai államtitkár – a petárda-rendelet szigorításával a belügyminiszter által megbízott politikus –  véleménye szerint nincs szükség lényeges változtatásokra. Azt javasolta, hogy a 14-17 év közötti fiatalok csak szüleik jelenlétében vásárolhassanak pirotechnikai eszközöket. Juhász Gábor elmondta, hogy nincsenek nézeteltérések a tárcán belül és várhatóan nem lesz teljes tiltás petárda ügyben.

A legnagyobb ellenzéki párt képviseletében Kontrát Károly, a Fidesz frakció Rendészeti Munkacsoportjának tagja kijelentette, hogy szilveszter után maga Lamperth Mónika hangoztatta a jelenlegi helyzet tarthatatlanságát. Véleménye szerint káosz van a Belügyminisztériumban, hiszen egymásnak ellentmondásosan nyilatkozott a miniszter és államtitkára.

A tárca hivatalos állásfoglalásában kifejtette, hogy Juhász a magánvéleményét, és nem a minisztérium hivatalos álláspontját ismertette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik