Belföld

Felbujtással vádolják Tasnádit

Eljárást indított felbujtóként elkövetett két rendbeli testi sértés és rongálás megalapozott gyanúja miatt Tasnádi Péterrel szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI). A vállalkozót tavaly októberben vették őrizetbe.

A NNYI szóvivője elmondta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított megbízásából egyik ismerőse 2001. november 10-én a főváros XII. kerületében, a Magasdűlő utcában késsel megsebesített egy férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Ugyan ő 2004. március 3-án pedig szintén a fővárosban a XVIII. kerület Havanna utcában súlyos sérülést okozott egy sértettnek. Tavaly június 8-án az éjszakai órákban pedig Tasnádi ismerőse felgyújtott Budapest XII., Diana közben egy Toyota típusú személygépkocsit – tette hozzá Horváczy Emese.


Felbujtással vádolják Tasnádit 1

Tasnádi Péter

Szóvivő kifejtette, hogy a bűncselekményeket elkövető férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés és rongálás illetve más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt már folyik eljárás.

Tasnádi Pétert tavaly október 6-án vették őrizetbe, majd felbujtóként elkövetett közveszély okozással gyanúsítottak meg egy volt rendőrtiszt terepjárójának felgyújtása ügyében indított eljárásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik