Belföld

Egyre többet tudunk a hitelkártyákról

2002-höz képest jelentősen emelkedtek a hitelkártya-ismeretek a kártyabirtokosok körében, akiket a plasztik típusától és használatától függően három csoportba sorolnak - derül ki a MasterCard Europe legfrissebb hazai hitelkártyákkal kapcsolatos felméréséből.

Az elsőbe azok a kártyabirtokosok kerültek, akik ugyan rendelkeznek valamilyen műanyag lapocskával, de inkább személyi- és áruhitelekhez folyamodnak rendszeresen. A másodikba kizárólag betéti-, a harmadikba az aktív hitelkártya birtokosok kerültek.

A hitelhez jutás különböző módjai közül az áruhitelt és a személyi kölcsönöket legtöbben az e konstrukciók rendszeres használói (73 százalék – 73 százalék) említették először, míg a betéti kártyabirtokosok közül a többségnek (55 százalék) a személyi kölcsönök jutottak eszükbe, melyet az A/B/C hitelkonstrukciók követték (49 százalék).

A hitelkártya birtokosok csoportjában toronymagasan (80 százalék) a plasztik nyújtotta hitellehetőség végzett az élen, melyet 57 százalékban az áruhitel, és 50 százalékban a személyi kölcsön követett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik