Belföld

Egyelőre ismeretlen a Zalahús kérője

admin
admin

2005. 03. 07. 15:33

A Zalahús Rt. vezetőjének 71,8 százalékos részvénycsomagját egy tőkeerős országos szakmai befektető vásárolja meg – jelentette be az elnök-vezérigazgató, Farkas Imre a zárt közgyűlést követően.

“Egy tőkeerős országos működésű szakmai befektető vásárolja meg az én 71,8 százalékos részvénycsomagomat, a menedzsment, a dolgozók és más kisrészvényesek 29 százalékos részének sorsáról már az új tulajdonos, illetve igazgatóság dönt” – mondta Farkas Imre.

A cégvezető kijelentette, hogy a Zalahús Rt. piacait megőrizve talpon marad. Ezt és a veszteséges állapot megelőzését szolgálja egy tőkeerős magyar szakmai befektetővel rövidesen aláírandó szerződés, valamint az 59 dolgozót érintő leépítés.

A tulajdonosváltást rögzítő szerződést rövidesen aláírják, az új igazgatóság megválasztására és az éves mérlegbeszámolóra a következő közgyűlésen kerül sor. A tulajdonosváltást előkészítő hetekben – az érdekképviselőkkel egyetértésben – 59 dolgozónak küldtek felmondólevelet; a munkavégzési kötelezettség alól felmentést kaptak, s munkaviszonyuk általában még 1-3 hónapig érvényes.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.