Belföld

Kövér: Gyurcsány mozgatja az ügynökügy szálait

Kövér László fideszes politikus szerint az ügynöklisták napvilágra kerülése a miniszterelnök környékén keresendő központ forgatókönyve szerint zajlik.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes elnöke, a Fidesz országos választmányának elnöke vasárnap egy rádiós műsorban azt is közölte: nem tartja kizártnak azonban azt sem, hogy ellenérdekű titkosszolgálatok, államok állhatnak az ügy mögött. Kövér a A Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorban a figyelemelterelés, az ellenzék, valamint az egyházakkal szembeni támadás, illetve a párton belüli küzdelem, a “régi gárdával való leszámolás” egyik eszközének nevezte az ügynökügyet.

Kövér László úgy fogalmazott, az események alapvetően egy központ forgatókönyve szerint zajlanak, ez a központ “a miniszterelnök környékén keresendő még akkor is, ha látszólag a kisebbik koalíciós párthoz közelálló műhely az, amelyik, teljes mértékben felrúgva nem csak az íratlan normákat, de a létező jogszabályokat is, személyiségi jogokat sértő listákkal áll elő napról napra”.

“Azt gondolom, hogy az érdekek közösek, nem először fordul elő Gyurcsány Ferenc néhány hónapos miniszterelnöki történetében sem, hogy a kisebbik koalíciós pártra támaszkodik a saját pártjában meglévő ellenfeleivel szemben” – mondta Kövér.

A SZDSZ érdeke a nemzetbiztonsági szolgálat szétverése

A fideszes politikus szerint olyan közös forgatókönyv szerint zajlanak az események amelyben az SZDSZ megkapja, amit már régóta szeretett volna, “közel jár ahhoz a célhoz hogy szétverje a magyar nemzetbiztonsági szolgálatokat”. Kövér hozzáfűzte, hogy ezek az akciók a magyar nemzeti érdekeket sértik, mivel gyengítik a nemzetbiztonsági szolgálatok hatékonyságát, működőképességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik