Belföld

A PM leállította a Budapest Airport ingatlanvásárlását

A Népszabadság szerint a cégnek fel kell bontania vitatott szerződését.

A Pénzügyminisztérium megvétózta az állami tulajdonú Budapest Airport Rt. (BA) 4,7 milliárd forintos ingatlanvételi szerződését, amelyet előtte az ÁPV Rt. már jóváhagyott – adta hírül a Népszabadság.


A lap információi szerint a Carion-csoport ingatlanfejlesztő cég és a BA között létrejött szerződést fel kell bontani. A szerződés értelmében cargo-bázis céljára vett volna 20 hektárnyi területet, amelyet a ingatlancég korábban 2500-5000 forintos négyzetméterenkénti áron vett és amelyet közművesítve 24 000 forintért adott volna túl az állami cégnek.

A Budapest Airport Rt. vezérigazgatója, Hárskuti János az ÁPV Rt. és a BA Rt. igazgatóságainak jóváhagyásával írta alá a szerződést, ám közvetlenül annak megkötése előtt kapott egy levelet Vági Mártontól, az ÁPV Rt. vezérigazgatójától, hogy “a társaság lehetőség szerint tartózkodjon ingatlan-adásvételi ügyletek megkötésétől”. Az ÁPV ettől függetlenül engedélyezte az üzletet. Az ÁPV vezetője levelet vélhetően a pénzügyminiszter sugalmazására írta, aki a most kiszivárgott információk szerint le is állította az ügyletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik