Belföld

Új igazgató az AstraZeneca magyarországi irodájának élén

2005. februártól az olasz származású Dr. Nicola Braggio nevezték ki a svéd-brit AstraZeneca gyógyszergyár magyarországi irodájának élére.

A szakember Urban Wident váltja, aki 7 évet töltött Magyarországon különböző vezető beosztásokban, végül, mint ügyvezető igazgató.

Dr. Nicola Braggio Torinóban végezte az orvosi egyetemet. A diploma kézhezvétele után az egyetem kardiológia majd a klinikai farmakológiai tanszékén dolgozott. Több év tudományos munka után váltott a gyógyszeripar irányában. Széleskörű ipari tapasztalatokkal rendelkezik a gyógyszerkutatás és forgalmazás terén: több évet töltött klinikai vizsgálatok területén, foglalkozott egészség gazdaságtani kérdésekkel (új gyógyszerek ár és támogatási rendszerének kidolgozásában) aktívan részt vett több gyógyszer bevezetésében Olaszországban.

Dr Braggio magyarországi kinevezése előtt kettős pozíciót töltött be: az olasz AstraZeneca vezérigazgató helyettese volt valamint a gyógyszerforgalmazással foglalkozó SIMESA cég ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

“Fontos feladatomnak tartom itt Magyarországon, hogy széleskörű ipari tapasztalatommal továbbvigyem a magyarországi vállaltot a fejlődés útján. Az idei év speciálisan is sok új kihívást tartogat számunkra: most vezetjük be azt az új kombinációs készítményt, ami jelentős áttörést eredményez majd az asztma kezelésében, és további termékek várnak társadalombiztosítási támogatásra” – mondta Braggio a kinevezése kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik