Belföld

Az IVG 66 millió eurót fektet be az Infoparkba

Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a bonni székhelyű IVG Immobilien AG 2007 végéig további, mintegy 66 millió euró (16,5 milliárd forint) ingatlanfejlesztést valósít meg a budapesti Infoparkban.

John von Freyend, a társaság elnöke, pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, az IVG eddig Budapesten 65 ezer négyzetméter területű ingatlanfejlesztést hajtott végre, több mint 100 millió euró (25 milliárd forint) értékben. 2007 végéig pedig további 35 ezer négyzetméter beruházást terveznek, így a Budapesten befektetett összeg meghaladja a 150 millió eurót (45 milliárd forintot).

A cég azInfoparkban történt beruházáson túl megvásárolta és 2002-ben felújította az Andrássy út 12. szám alatt található hat szintes Krausz Palotát, amelyben 5 ezer négyzetméter alapterületű, exkluzív irodaházat alakítottak ki, melynek bérlője többek között a Budapest Bank, és az ITD Hungary. Hasonló fejlesztésük az Andrássy út 11. szám alatti épület, ahol 1,8 ezer hasznos alapterületű színvonalas irodaházat hoztak létre.

John von Freyend kiemelte, hogy terveik közt szerepel hasonló, műemlékvédelem alatt álló épület megvásárlása, és rekonstrukciója a Budapest Champs Elysse-jének nevezett, az Unesco által a világörökség részévé nyilvánított sugárúton.

Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungária Kft. ügyvezető igazgatója közölte: várhatóan ez év áprilisában átadják az IVG Infoparban épülő, 12,7 ezer négyzetméter alapterületű “C” épületét, amely mintegy 25 millió euróba (6,25 milliárd forintba) került. Az új épület első, 1400 négyzetméteres bérleti szerződését már aláírták a Freesoft céggel, és 3,5 ezer négyzetméter terület bérlésére előszerződést kötöttek a Deutsche Telecom (DT) informatikai cégével, a T-Systems-szel. A vállalatirányítási és ügyfélkapcsolati szoftvereket fejlesztő óriás cég azért döntött az Infoparkba költözés mellett, mert a DT leányvállalatai – az Axelero és a Matáv – már korábban odatelepítették irodáikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik