Belföld

Indul az RCM alapjainak hazai forgalmazása

A Raiffeisen csoport alapkezelő cége, a részvény- és kötvényalapú csúcstermékeit kínálja a magyar befektetőknek. A tíz alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalmazása március 7-én indul.

A Raiffeisen Capital Management évek óta az osztrák alapkezelési piac vezető szereplője. A cég tevékenysége során különösen a következő termékekre és tevékenységekre koncentrál: osztrák részvények, kelet-európai részvény- és kötvénybefektetések, klasszikus kötvénytermékek, globális befektetés-kezelés, alapok alapjai és vagyonkezelés.

A pénzintézet magyar alapkezelője a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Rt. 2004 végén 64,13 milliárd forint értékű vagyont kezelt, ebből 44,837 milliárdot alapokban, 11,474 milliárd forint pénztári, 7,819 milliárd forint pedig egyéb vagyon volt. Az összes általa kezelt vagyon 37 százalékkal, az alapokban kezelt 47 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az alapkezelő társaság 2004-ben 77 millió forint adózott nyereséget könyvelt el, 71 százalékkal többet az előző évinél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik