Belföld

Nyártól mobillal is lehet parkolódíjat fizetni

A budapesti parkolási rendszer jelentős részét üzemeltető Centrum Parkoló Kft és a T-Mobile Magyarország Rt. megállapodása szerint júniustól sms küldésével is le lehet majd róni a parkolási díjakat.

A T-Mobile közleményéből kiderül, hogy a mobiltársaság előfizetői számára Budapesten a Centrum Parkoló Kft. által üzemeltetett fizetőparkolási zónákban (az I., II., VI., VII., VIII., XI. és XII. kerületekben) nyártól aprópénz és parkolóóra kiiktatásával fizethetnek majd. Az új rendszerben a parkolójegy nem jár le, ugyanis a parkolás kezdetét és végét mobiltelefonnal lehet jelezni, a szükséges díj az egyenlegből ennek alapján kerül levonásra.

Kezdetben 3300 forinttal tölthető fel a parkolási egyenleg, amelyből 3000 forint fordítható mobilparkolásra. A T-Mobile előfizetéses ügyfelei meghatározott összegig havi számlájukkal utólag, ezen felül vagy Domino kártyásként elektronikus úton feltölthető m-com egyenlegükből növelhetik a parkolásra szolgáló keretet.

Magyarországon az első sms-es parkolási rendszert Szegeden vezették be októberben, ahol mind a T-Mobile, mind a Pannon GSM ügyfelei kiegyenlíthetik mobiltelefonon keresztül a parkolási díjukat a Szegedi Közlekedési Társaság által fenntartott parkolóhelyeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik