Belföld

Négymilliárdos megrendelés az EDS-nek

Az EDS ma megerősítette, hogy az Atlasz Konzorciuma nyerte meg az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának Információs Infrastruktúra Jövő ((DII(F)) elnevezésű projektjének első szakaszára kiírt pályázatát.

A konzorciumban több amerikai és japán cég vesz részt, vezetője az EDS. A projektszakasz becsült költségvetése 10 év alatt 4 milliárd dollár.

2002 óta ez az EDS legnagyobb összegű szerződése.

A DII (F), amely számos meglévő informatikai hálózatot egyesít majd egy egyszerűbb, új generációs infrastruktúrába, szerves része az Egyesült Királyság honvédelmi stratégiájának. A hálózat akadálytalan kapcsolatot biztosít a különböző központok között, a harctérrel és az operatív hadműveleti egységekkel, összekapcsolva mintegy 150 000 számítógépet és 300 000 felhasználót megközelítőleg 2000 különböző ponton.

Az EDS és alvállalkozói, a Fujitsu Services, az EADS Defence and Security Systems, a General Dynamics és a LogicaCMG számításai szerint 30 napon belül véglegesítik a szerződést és a munkát idén áprilisban elkezdik.

„A kiválasztás megerősíti az EDS vezető pozícióját Nagy-Britannia kormányzati, védelmi piacán, és mérföldkövet jelent a cég történetében is” – nyilatkozta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója

„Ez a megbízás rendkívül jelentős a hazai szervezet számára is, hiszen tovább erősíti európai kormányzati referenciáinkat, melyek különösen erősek Nagy-Britanniában.” –modta dr. Szakál László az EDS Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Az EDS már eddig is jelentős szerepet vállalt a brit kormányzat működési modelljének reformjában, kezdve a Foglalkoztatatási Szolgálat rendszerének kiépítésétől a tömegközlekedés átszervezéséig. Bízunk benne, hogy tapasztalatunkat a hazai kormányzatnál is tudjuk hasznosítani.”



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik