Belföld

Hatodik Országos Esettanulmány Verseny a Közgázon

Hétvégén hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti Corvinus Egyetem EVK szakkolégiuma és a Vezetéstudományi Intézet az Országos Esettanulmány Versenyt. A három napos megmérettetésen elképzelt problémákra kell a hallgatóknak választ találniuk.

Az eseményre az ország legszínvonalasabb és legsokoldalúbb üzleti képzést nyújtó állami egyetemei és főiskolái kapnak meghívást. Idén 12 egyetem vesz részt a megmérettetésben: a Budapesti Corvinus Egyetem (volt Közgáz), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Selye János Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem valamint a Veszprémi Egyetem.

A megoldásra kerülő esettanulmány minden évben új, és a verseny céljából íródik, valamint magyarországi, illetve magyar vonatkozású problémát tárgyal. Az esettanulmány a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetési és Szervezési Tanszékének műhelyében készül.

Az esettanulmány tárgyáról – a készítőkön és jóváhagyókon kívül – a verseny napjáig senki sem szerez tudomást – ideértve az esettanulmány verseny szervezőit is, így egyelőre titok, hogy a lelkes hallgatókra milyen problémák várnak.

A legjobb csapatot a szponzoráló vállalatok által delegált zsűri választja ki, ahova minden résztvevő cég csak egy zsűritagot küldhet. A zsűriben helyet foglaló cégek egyenként ugyanakkora összeggel támogatják a rendezvényt. A vállalatok idén a következők: Axel Springer Kft., British American Tobbacco Hungary, Budapest Bank Rt., Credit Suisse Life & Pensions Hungary, Deloitte, Ernst & Young, ERSTE Bank Hungary Rt., Gazdasági és Közlekedési Minisztérium , IFUA Horváth & Partners Kft., MATÁV Rt., Oracle Hungary Kft., KPMG Hungaria Kft. és a Procter & Gamble Company.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik