Belföld

Leginkább a szoftverpiacon nőtt a Sun

A Sun Microsystems Kft. a hardverszállítások terén 2004-ben 20-22 százalékos növekedést ért el, a szolgáltatásokból származó bevételei 25 százalékkal bővültek, a szoftverfelhasználói számát pedig megötszörözte.

A Sun Microsystems közleménye szerint a cég a háttértárolók, a vékonykliensek értékesítésében egyaránt jelentős növekedést ért el 2004-ben, amely jelentős mértékben volt köszönhető a 3G-s technológiák kiépülésének, a széles sávon alapuló kommunikáció fejlődésének, valamint az üzleti élet növekvő beruházási kedvének.

A vállalat árbevételében a szolgáltatások aránya a hardveréhez képest folyamatosan nő: a hardverekhez és a szoftverekhez kapcsolódó Sun-szolgáltatások az elmúlt évben 25 százalékkal bővültek. A Sun szoftver- és szolgáltatási bevételeinek legnagyobb része az infrastruktúra-jellegű valamint az internetalapú megoldásokból származik, de az új megoldásokkal más területeket, új iparágakat is sikerült elérni. A bevételek ágazati megoszlásánál pedig tavaly a távközlési illetve a pénzügyi szektor állt az élen.

A közlemény szerint a cég az utóbbi időben igyekszik eszközszállítóból egyre inkább szoftver- és megoldásszállítóvá válni, ennek eredményeként a szoftverpiacon az utóbbi évben megötszörözték a felhasználóik számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik