Belföld

Influenzajárvány van az országban

Közepes mértékű influenzajárvány van az országban - jelentette be az országos tiszti főorvos szerdán.

Bujdosó László budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a múlt héthez képest megduplázódott az orvoshoz fordulók száma, a megbetegedésért főleg az influenza “A” vírus a felelős. A betegség nyugatról keletre terjed, a legintenzívebben Békés, Fejér, Tolna és Baranya megyében. Az előző héthez képest ezeken a területeken megháromszorozódott az influenzás esetek száma. A főorvos beszámolt arról is, hogy a nyugati országrészben valószínűleg jövő héten tetőzik a járványhullám.


Az ország két megyéjében rendeltek el eddig látogatási tilalmat a kórházakban. Veszprém megye mindegyik kórházában ilyen tilalom van péntektől, Fejér megyében pedig a móri rendelőintézetben és a Szent György Kórházban tilos a betegeket látogatni. Budapesten még nem tartják szükségesnek a látogatási tilalom elrendelését.
A tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy még mindig nem késő influenza-védőoltást kérni a háziorvostól. Korábban mintegy 1,3 millió darab védőoltást rendeltek meg, s ebből egymillió adagot használtak már fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik