Belföld

Fiorinára a HP után a Világbank elnöki széke várhat

Az amerikai Hewlett –Packard technológiai óriás nemrégiben elbocsátott vezérigazgatója, Carly Fiorina a Világbankkal tárgyal az ottani elnöki poszt betöltéséről.

James Wolfesohn, a Világbank jelenlegi elnökének megbízatása június elején jár le. Helyére Carly Fiorina, a Hewlett-Packard nemrégiben csúfosan leköszönt vezérigazgatója és az amerikai védelmi miniszterhelyettes, Paul Wolfowitz pályázik – olvasható a német Manager Magazinban.


Pentagon szóvivője a hírre reagálva elmondta, hogy Wolfowitz nem kíván élni a lehetőséggel, és továbbra is a védelmi minisztériumban fog dolgozni.


Az Egyesült Államoknak jelentős beleszólása van a Világbank személyi ügyeibe, és az amerikai hírügynökség értesülése szerint Fiorinának jó esélyei vannak a posztra.


Az ötven éves üzletasszony az Egyesült Államok legjelentősebb gazdasági személyiségei közé tartozik. Levezényelte a HP és a Compaq vállalatok egyesülését, de a létrejött óriás pénzügyi gondjai miatt végül is azonnali hatállyal távoznia kellett 2004 végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik