Belföld

Munkába állt a hatodik főpolgármester-helyettes

Hivatalba lép kedden a fővárosi önkormányzat nemrég megválasztott hatodik főpolgármester-helyettese, a szabaddemokrata Ikvai-Szabó Imre.

Az új főpolgármester-helyettes városfejlesztési-gazdálkodási és szociálpolitikai kérdésekkel foglalkozik majd. Ez utóbbi feladatot Szolnoki Andreától, az előbbieket az Atkári János főpolgármester-helyettestől elvont hatáskörökből telepítették az új helyetteshez – mondták el a főpolgármesteri hivatal vezetői.

Ikvai-Szabó Imre a főpolgármesterhez közvetlen átjárást biztosító helyen, Atkári János eddigi irodájában tevékenykedik majd, miután a volt pénzügyi vezető hétfőn elköltözött onnan egy másik irodába.

Az új főpolgármester-helyettes első munkanapjaiban a felügyelete alá tartozó ügyosztályok, a közműcégek, valamint a kerületek vezetőjével kíván egyeztetni a megoldásra váró feladatokról – mondták a hivatal vezetői.

A főpolgármester-helyettes politikai tanácsadói besorolású közvetlen munkatársait várhatóan a Fővárosi Közgyűlés március végi ülésén választják meg. A múlt heti közgyűlésen ugyanis az erről szóló szavazás során a minimálisan szükségesnél eggyel kevesebb voksot adtak le a kormánypárti képviselők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik