Belföld

Borúlátók az autógyártók a genfi kiállítás előtt

Gyenge piaci forgalomra számítanak idén is az autógyárak. Az előrejelzéseik szerint a luxus kategóriák veszítenek a piaci jelentőségükből. Ennek fényében nem is csoda, hogy a genfi autószalon sztárjai a kisautók lesznek.

A cégek jövedelmezőségük megőrzése érdekében egyre inkább a takarékossági prés szorításához folyamodnak. A vásárlókkal a 10 ezer eurós árkategóriába tartozó gépjárműveket akarják megkedveltetni.

A Volkswagen az idei autós seregszemlén több új modelljét is be fogja mutatni. A konszern vezetője Bernd Pischetsrieder elmondta, hogy ennek ellenére nem számítanak értékesítéseik növekedésére. Európában és az Egyesült Államokban ugyanis nem tapasztalhatók a javulás jelei – tette hozzá Pischetsrieder.

A legnagyobb európai piacon, Németországban különösen kritikus a helyzet. Ezt a bennfentesek a munkanélküliek időközben 5,2 milliósra duzzadt számának, valamint a vásárlók általánosan alacsony fogyasztási hajlandóságának tulajdonítják.


A genfi autószalon kedden és pénteken a szakmai közönség és az újságírók, majd ezt követően, csütörtökön a nagyközönség előtt nyitja meg kapuit. A szalon március 13-áig fogadja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik