Belföld

Beolvad a Skoglundba a Sasad szövetkezet

A Sasad Szövetkezeti Részvénytársaság Skoglund Holdingba olvadásáról döntött a Skoglund Rt. rendkívüli közgyűlése - közölte a Skoglund a Magyar Tőkepiacban.

A Skoglund Holding 540 millió forintos jegyzett tőkéje a kilépők tulajdonában lévő részvények érvénytelenítésével mintegy 110 millió forinttal csökken.

A Sasad tulajdonosai közül egyetlen részvényes sem jelentett be kilépési szándékot. Ők minden egyes ezer forint névértékű Sasad részvényük ellenében két darab, ugyancsak ezer forint névértékű, újonnan kibocsátásra kerülő Skoglund-részvény átvételére jogosultak. A Sasad 4,4 milliárd forintos jegyzett tőkéje ezáltal a kétszeresére nő.

Mindezek figyelembe vételével a Skoglund Holding jegyzett tőkéje a beolvadás után 9,23 milliárd forint lesz.

A beolvadás során sem a Skoglund, sem a Sasad vagyonát nem értékelték át. A beolvadó Sasad Rt. teljes vagyona az átvevő Skoglund Holding Rt. vagyonává válik.

A Skoglund Holding a 2004-es évet 50,3 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta az előző évi 8,3 millió forintos nyereség után. A társaság saját tőke értéke 538 millió forint volt tavaly december 31-én. 

A Skoglund Rt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába vannak bevezetve. A ritkán forgó papírokra az elmúlt egy évben 250 és 980 forint közötti árfolyamon születtek üzletek, legutolsó záróáruk 950 forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik