Belföld

Befejeződött az átszervezés a környezetvédelmi tárcánál

Kinevezték a zöld hatóság 12 egységes felügyelőségének igazgatóit, amellyel befejeződött a környezetvédelmi intézményrendszer két éve megkezdett átszervezése.

Őri István a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a zöld hatóság felváltja az eddig területenként működő környezet- és természetvédelmi, valamint vízügyi hatóságokat: január elsejétől a korábbi 24 helyett 12 intézmény látja el a hozzájuk tartozó hatósági munkát.

Az államtitkár szerint a szervezeti korszerűsítésnek köszönhetően hatékonyabban érvényesíthetőek a környezetvédelemhez fűződő érdekek és javulhat a vízzel, mint természeti erőforrással történő gazdálkodás, valamint a vízügyi káresemények elleni védekezés színvonala is.


Az átszervezése elbocsátásokkal is járt, ami mintegy 10 százalékos létszámcsökkentést jelent az ágazat egészében, ugyanakkor a természetvédelemben, a nemzeti park igazgatóságokon és a zöldhatóságnál január elsejétől 22-vel nőtt a létszám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik