Belföld

Újabb ADSL-akciókat hoz a tavasz

A Világgazdaság információi szerint újabb ADSL-akciókkal jelentkeznek hamarosan a szolgáltatók a Matáv által a társszolgáltatók számára nyújtott kedvezményeknek köszönhetően.

Az új akcióit általában a riválisok előtt néhány héttel már hirdető Interware-nél például májusig ingyen lehet szélessávú kapcsolathoz jutni, illetve használni azt.

Az új lehetőségek várhatóan ismét sok, eddig előfizetéssel nem rendelkező vagy modemes kapcsolatot alkalmazó felhasználót vonzanak majd. Kérdés, hogy mindez hogyan hat majd  a Matáv Rt. által meghirdetett és januártól a szolgáltatók egy részének kínálatában már megjelenő forgalomarányos csomagok iránti keresletre.

Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy a hazai kapcsolt vonali internet-előfizetők számára ugyan magasak a jelenlegi ADSL-árak, de a forgalomkorlátos csomagok csak akkor jelenthetnének igazi vonzerőt számukra, ha lényegesen alacsonyabbak lesznek a piacon most elérhető korlát nélküli ajánlatoknál. A jelenleg kínált kis eltérések mellett nincs értelme az átlagfelhasználók számára áttekinthetetlen forgalomarányos csomagokat létrehozni – vélik a szakértők.

A nagykereskedelmi internetárak mellett a forgalomarányos megoldás előfizetési díját ugyanis valójában nem a szolgáltatók elképzelései határozzák meg, hanem az, hogy a nagykereskedők – Matáv, Invitel – mekkora teret engednek számukra – állítja Bóna Ákos, az internetszolgáltatók kínálatait megjelenítő Isite webportál vezetője. Mivel a szolgáltatók mozgástere az árképzésben nagyon kicsi, csak jelentős pénzügyi kockázatvállalás mellett lehet forgalomarányos ADSL-csomagot kialakítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik