Belföld

Agrárdemonstráció – kedden folytatják az egyeztetést

Befejeződött az agrártárca és a demonstráló gazdák megbízottainak hétfői szűk körű egyeztetése Budapesten, az Agrárgazdasági Kutatóintézetben. Kedden a szakértők folytatják a megbeszéléseket.

A megbeszéléseken a két tárgyaló csoport vezetője, Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, továbbá a kétoldalú szakmai munkacsoportok vezetői vettek részt.

Jakab István a megbeszéléseket követően az MTI-nek elmondta: a demonstráló gazdák megbízottai kedden 9 órakor adják át az agrártárca javaslataira készített reagálásukat tartalmazó összegzést az FVM képviselőinek. A minisztérium szakértői ezt az anyagot áttanulmányozzák, és várhatóan kedden 13 órakor kezdődnek meg a szakértői munkabizottságokban a részletes egyeztetések.

Jakab István úgy vélte, a megszakadt tárgyalások kedden az eredeti menetrend szerint folytatódhatnak. Benedek Fülöp az MTI-nek ugyancsak megerősítette a Magosz elnöke által elmondottakat, kiegészítve azzal, hogy az FVM szakértői a lehető leggyorsabban áttanulmányozzák a demonstráló gazdák megbízottaitól kapott anyagokat, hogy az érdemi szakértői tárgyalások a lehető leghamarabb folytatódhassanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik