Belföld

Környezetbarát építkezés, avagy legyen Önnek is új otthona 6-8 hét alatt!

Mindannyiunk alapvető vágya, hogy saját igényeinknek megfelelően kialakított új, korszerű, gazdaságosan fenntartható otthont teremtsünk magunknak, ill. családunknak.
A Roko 2000 Kft. modern, favázas szerkezetű, minőségi és környezetbarát ház építését garantálja Önnek meglepően kedvező áron és kedvező feltételekkel. A ROKO Készházak építője 2005-ben is kiérdemelte az Építési Vállalkozók Szövetsége által alapított, immár az OLÉH által is elismert és támogatott MAKÉSZ védjegyet.

Az alábbiakban bemutatjuk Önnek lépésről lépésre, hogy miként valósíthatja meg házépítési terveit úgy, hogy közben Ön mindvégig biztonságban tudhatja a pénzét, hogy közben kényelmesen folytathatja mindennapi munkáját, nem kell idegesen rohannia mesterektől mesterekig, hogy ne fájjon a feje a gyorsan emelkedő árak miatt, hogyha hitelre van szüksége, akkor a saját igényeihez és egyéni helyzetéhez a legjobban illeszkedő hitelajánlatot gyorsan megtalálhassa, hogy valódi értékbe fektesse a pénzét és ne kelljen 5-10 év múlva a felújításon és bosszantó karbantartásokon törnie a fejét, hogy garantáltan fix áron és fix határidőre vehesse át a kulcsokat.


Lépésről lépésre az Ön új otthonához

1.lépés:
Önnek rendelkeznie kell egy telekkel, ahová tervezhetjük a házát. Ha még nincs telke, akkor a kiválasztásnál a közös siker érdekében az alábbi szempontokat ajánljuk figyelembe venni:

kamionnal megközelíthető legyen, de minimum teherautóval, különben nem tudjuk kiszállítani a ház elemeit,
ne legyen túl lejtős, mert az komoly költségmegtakarítást jelent Önöknek és könnyebben megközelíthető nekünk,
tisztázottak legyenek a tulajdonviszonyai, különben elhúzódhat az átíratás, és ezzel tolódhat a tervezés és a kivitelezés, ami szintén árkockázatot jelenthet,
rendezettek legyenek a közművek, mert ezek a fenti nehézségeket akár évekre is elnyújthatják és tovább halmozhatják.

2.lépés:
A tervezéshez információkat kell szolgáltatnia az elképzeléséről, a telek beépíthetőségéről és minden olyan részletről, ami befolyásolhatja a tervezést. Ha kiforrott elképzelése van, akkor rajzolja le és mi készítünk ez alapján egy előzetes, de már tételes számításokon alapuló árajánlatot. Ha még homályosabb az elképzelése, akkor néhány típustervvel mi is tudunk segíteni, hogy elinduljon a fantáziája. A Interneten és különböző szakboltokban százával találni mindenféle méretű és stílusú terveket, amelyek szintén kiindulásul szolgálhatnak a tervezéshez.
Egy jó tanács: Inkább tartson kicsit tovább a tervezés és legyen ideje kiforrni a tervnek, minthogy kevésbé átgondolt elképzelés alapján épüljön fel a háza. Az alapos tervezést még senki sem bánta meg, az elsietettet, már sokan.

3.lépés:
Ha megrendelte a házát, akkor elkészítjük a végleges terveket és bonyolítjuk az engedélyeztetést. Amíg a hatóság végzi a feladatát, addig mi minden részletében pontosítjuk a ház műszaki tartalmát. Ez idő alatt érdemes megkeresni a hitelintézetet, ill. előkészíteni a hitelkérelmet, hogy a jogerős építési engedély birtokában azonnal beadható legyen. Friss hír, hogy egyre több bank ügyel arra, hogy csak ÉMI engedéllyel rendelkező kivitelező által épített házra adjon hitelt.

4. lépés:
Ha ezzel is elkészültünk, akkor megrajzoljuk a kiviteli terveket, és mire jogerős lesz az építési engedély, addigra már minden feltétel adott, hogy indulhasson a kivitelezés. Igény esetén vállaljuk az alépítmény elkészítését is.

5.lépés:
Amint megkötött az alépítmény, következik a ház állítása. Itt már felgyorsulnak az események, számítani lehet a szomszédok figyelő tekinteteire, hiszen reggel még csak egy alap volt, estére pedig már szerkezet készen áll a ház.

6.lépés:
A kivitelezés alatt a helyszínen figyelemmel követheti a munkálatokat. Ön, vagy az Ön által megnevezett építési ellenőr bármikor betekinthet, ill. bejegyezhet az építési naplóba, amely nélkülözhetetlen kelléke az építésnek. A benne foglaltak perdöntőek lehetnek vitás kérdések esetén. A szerződésben foglalt kivitelezési és ehhez esetlegesen kapcsolódó fizetési ütemterv egyes szakaszai végén, a részmunkálatok átadásakor, átvételekor, az ilyenkor felvett jegyzőkönyvek megírásakor mindenféleképpen a helyszínen kell lennie Önnek, és/vagy az építésvezetőjének.

7.lépés:
A megrendelt készültségi fokban átadjuk az épületet a szükséges dokumentumokkal, bizonylatokkal és kiviteli tervekkel együtt.

8.lépés:
Egy év múlva körbejárjuk a házat, és felmérjük az esetleges javításra szoruló részeket, és ezzel végleges állapotába helyezzük a házat.

A dolog természetéből fakadóan a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhatnak váratlan események egy házépítés folyamán. Leírásunkkal abban próbáltunk segíteni, hogy ezek kockázatát minimálisra csökkentsük.

Végül kiemelném, hogy a közös siker és megelégedettség elengedhetetlen feltétele a megrendelő és a vállalkozó folyamatos kommunikációja, és időnként kompromisszumkészsége. Legyen Önnek egy biztos embere a cégnél, aki annyira naprakész az épülő ház dolgait illetően, mintha a sajátja épülne.

Legyen Önnek és családjának is élmény a házépítés!


Kapcsolatfelvétel: +36 20 9244088

Ajánlott videó

Olvasói sztorik