Belföld

Állami segítség a szórakoztatóiparnak

A szórakoztatóipart a nemzeti fejlesztési kiemelt témái közé sorolta Gyurcsány Ferenc a parlamenti ülésszakot megnyitó beszédében. Egyelőre azonban csak találgatások folynak, hogy mire is szánnák az uniós és hazai milliárdokat – írja a Népszabadság.

Valószínűleg elsőként az Etyeken épülő hollywoodi színvonalúra tervezett filmstúdió vagy a Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen szerveződő Las Vegas részesülhet a szórakoztatóipar várhatóan ezermilliárdos fejlesztési forrásaiból, ám a további támogatások kilétét még homály fedi. Batiz András kormányszóvivő a lap kérdésére elmondta, hogy a program részleteiről – kimunkált terv híján – egyelőre nem lehet beszélni.

Baráth Etele az uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter szerint azonban természetesen nem játékbarlangokat és klubokat akarnak nyitni, hanem sokkal inkább a minőségi kultúra fejlesztésére, terjesztésére helyeznék a hangsúlyt.

Kóka János gazdasági miniszter szerint az audiovizuális területen nyújtott kedvezmények Magyarországra csábíthatják a filmkészítőket, a magyar cégek bedolgozhatnak a szórakoztatóiparba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik