Belföld

Hét befektető érdeklődik a Malév iránt

A Napi Gazdaság információi szerint hét befeketető vásárolta meg a légitársaság privatizációs pályázatával kapcsolatos tenderdokumentációt.

Szinte már biztosra vehető, hogy a korábbi egyetlen ajánlattevő, az Aviation Solution konzorcium ugyanezen a néven, de összetételét némileg megváltoztatva újra ringbe száll a Malév részvényeiért.

A Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest inormációk szerint nem kíván indulni, bár a társaság most is megvásárolta a tenderdokumentációt.

Komoly érdeklődőnek tűnnek a Malév papírjai iránt a pilóták, akiknek Sky Alliance nevű cége venne részt a pályázaton. A sajtóban azt is tudni vélik, hogy krasznojarszki, továbbá kirgiz és olasz cégek érdeklődését is felkeltette a magyar légitársaság.

A befektetőket leginkább az összesen 17 milliárd forint tarthatja vissza a Malévtől, amellyel a cég beszállítóinak tartozik.

Ha az államnak nem sikerül túladnia a cégen, akkor a társaság felhalmozott hitelének kiegyenlítése mindenképpen rá vár, azért is, mert a kölcsönök java részén állami garancia van. Tehát egy bármekkora hitelt átvállaló vevő is jobban jön, mint ha a büdzsét kellene megcsapolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik