Belföld

Enyhe pluszban kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a BUX 17 562,99 ponton, 0,04 százalékos erősödéssel nyitotta a pénteki napot. Az MTI által megkérdezett szakértők enyhe ármozgásokra számítanak pénteken.

Rátkai Orsolya, az OTP Bank elemzője az előző napihoz hasonló kereskedésre, kis árfolyammozgásokra és átlagos forgalomra számít. Véleménye szerint a piac két húzópapírja továbbra is az OTP és a Mol lehet. Megjegyezte, hogy a Magyar Bankszövetség csütörtöki nyilatkozata, miszerint a bankok profitja ebben az évben szektorszinten csökkenni fog, vélhetően nem tesz jót az OTP illetve az FHB árfolyamának.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője az előző napokhoz hasonló trend nélküli kereskedésre számít, plusz-mínusz egy százalékon belüli index elmozdulást, és a csütörtökivel közel megegyező szintű forgalmat valószínűsít.

“A Mol árfolyama stabilizálódhat, talán kicsit tovább erősödhet, és a BorsodChem is folytathatja a jó szereplést. A gyógyszergyártók papírjai nagyot estek a dollár gyengülése miatt, ezek árfolyamában enyhe pozitív korrekció várható” – fejtette ki Suppan Gergely.

A BUX csütörtökön 13,59 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel 17 555,33 ponton zárt. A részvénypiac forgalma meghaladta a 16,1 milliárd forintot. A vezető részvények a 15 340 forintos történelmi csúcsig erősödő Mol kivételével gyengültek a csütörtöki kereskedésben.

A Mol végül 15 300 forinton zárt, ami 250 forinttal több az előző napi záróáránál. Az OTP papírjáért 6885 forintot adtak záráskor, 55 forinttal kevesebb, mint az előző napon. A Matáv árfolyama 3 forinttal 913 forintra, a Richteré 200 forinttal 26 800 forintra csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik