Belföld

800 millió a távmunka pályázatokra

Elkészült a tavaly év végén létrejött Távmunka Tanács (TT) ügyrendje és első félévi munkaterve. A TT feladata, hogy támogassák a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztériumnak a távmunka fejlesztésével kapcsolatos törekvéseit - mondta Simon Gábor, a TT elnöke.

A munkatervében szerepel, hogy az első félévben tájékozódó kutatási anyagok készülnek, az IHM és az FMM támogatásával partneri kapcsolatok épülnek ki a távmunka fejlesztésében érdekelt szervezetekkel. A kutatási, elemző anyagok alapján ajánlásokat fogalmazunk meg a tárcák és a kormány felé – tájékoztatott Bihary Pál, a BMIK igazgatója, a TT titkára.
A széles közönségnek, a munkaadóknak, a munkavállalóknak az e-munkával, a távmunkával, a részmunkaidős foglalkoztatással kapcsolatos ismeretei mind a mai napig meglehetősen hiányosak – hangoztatta Simon Gábor. Ezért a TT munkaterve több olyan rendezvényt ölel fel, amelyekkel a foglalkoztatásnak ezen formája népszerűsíthető, megismertethető, illetve a foglalkoztatási rendszerben az eddiginél jóval elfogadhatóbbá tehető. Az FMM a munkaadóknak szóló pályázatokkal segítette és segíti a jövőben is a foglalkoztatás elterjesztését a távmunkában, e-munkában. A minisztérium – a munkaerőpiaci alapból – idén mintegy 800 millió forintot fordít távmunka pályázatok kiírására – mondta el a Távmunka Tanács elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik